qendra shqiptare për integrim, kulturë dhe religjion

Muaji i bekuar i Ramazanit

Fillon me 11 mars 2024 dhe përfundon me 9 prill 2024

Lidhja e zemrës me xhaminë është tregues i besimit të sinqertë

Për këtë, i Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka përmendur njëren kategori të atyre që do të jenë nën hijen e Arshit te Allahut, ditën kur nuk do të ketë hije veç hijes se tij, duke thënë: “Dhe një personë zemra e të cilit është e lidhur pas xhamive.”

Fjalimi i kryetarit të CICRA-së

Fjalimi i kryetarit të CICRA-së

Bismilahi Rrahmani Rrahim Të jesh prijës i një komuniteti fetar është nder i veçantë, por njëkohësisht edhe përgjegjësi e lartë para shoqërisë e njashtu edhe para Zotit. Udhëzim i njerëzve në drejtim të besimit shpirtëror dhe drejtë vlerave humane - etike dhe morale, është kënaqësi të cilën e ndien vetëm ai i cili një detyrë të tillë e pranon dhe e bartë mbi super e tij. Lidhja e përditshme me njerëz, krimi dhe kultivimi i marrëdhënieve dhe...

Qendra Shqiptare për integrim, kulturë dhe religjion ndër vite

Takim me afaristë 2022

Shkarko kalendarin 2024

qendra shqiptare për integrim, kulturë dhe religjion

Muaji i bekuar i Ramazanit

Fillon me 11 mars 2024 dhe përfundon me 9 prill 2024

Aktivitetet dhe Shërbimet e cicra-së

 1. Falja e pesë namazeve ditore
 2. Falja e namazit të xhumasë
 3. Faljen e namazeve të bajramit
 4. Mësim-besim për fëmijë
 5. Mësim të gjuhës shqipe për fëmijë
 6. Mësim të kuranit për meshkuj (nga imami)
 7. Mësim të kuranit për femra (nga mualimja)
 8. Ligjërata javore për meshkuj (të pramten,shtunën dhe të dielen nga imami)
 9. Ligjërata javore për femra (nga mualimja)
 10. Rubrika javore pytje – përgjigjëje (çdo të premte)
 11. Program të vecantë gjatë muajit të ramazanit
 12. Tribuna me karakter fetar dhe edukativ
 13. Manifestimi i ditëve dhe netëve te shënuara si : israja dhe miraxhi,viti i ri hixhri,mevludi (ditëlindja e muhamedit a.s.) Etj.
 14. Organizim të haxhit dhe umrës
 1. Manifestim për 17 shkurtin
 2. Manifestim për 28 nëntorin
 3. Aktivitete kulturore të gruas
 4. Botim të librave
 5. Promovim i librave me karakter fetar dhe kombëtar
 6. Kuiz diturie
 7. Trajnime
 • Bashkëpunim me institucionet vendore zvicërane dhe me ato në vendlindje
 • Bashkëpunim me qendrat shqiptare në mbarë zvicrën
 • Bashkëpunim me qendrat të komuniteteve tëjera në kantonin vaud
 • Organizim i darkave shoqërore cdo muaj
 • Organizim i iftarëve të ramazanit
 • Vlersime institucionale
 • Aktivitete sportive

 • Turnir vjetor në futboll

 • Piknik për fëmijë e të rritur

 • Ndërtim të shtëpive

 • Blerje të banesave

 • Ndihma të tjera materiale

 • Zeqati , fitrat dhe kurbanat

Feja është e pranishme që me krijimin e ardhjen e njeriut të parë në këtë botë. Këtë e bëjnë të ditur Kur’ani Famëlartë, hadithet e Muhamedit a.s dhe të dhënat historike.
Historia njerëzore nuk njeh ndonjë popull pa fe ose pa ndonjë lloj besimi. Historia ka regjistruar , po ashtu , se gjatë shekujve pati popuj të varfër, të pashkolluar, të paqytëtruar, por asnjëherë nuk përmend ndonjë popull të pafe ose pa ndonjë lloj besimi.

Fokusi ynë qendror si gjithëmonë, vazhdonë të mbetet formimi i individit mbi baza të shëndosha fetare dhe humane, larg çdo elementi të huaj ideologjik ekstrem dhe radikal. Qendra e jonë në këtë drejtim mbetet e hapur për bashkëpunim me çdo qendër tjetër si motër brendra shtetit të Zvicrës dhe jashtë saj. Zaten si Qendër, asnjëherë nuk kemi hezituar që publikisht të gjykojmë çdo akt terrorist të ngjyrosur me Islamin si fe.

 1. Shehadeti
 2. Namazi
 3. Zekati
 4. Agjërimi
 5. Haxhi

vaktia e ramazanit 2024 për lausanne

Mësimi dhe leximi i kuranit

Artikujtë e fundit të publikuar nga CIcRA

Kontributi i Hoxhollanëve në Pavarësinë e Shqipërisë

Kontributi i Hoxhollanëve në Pavarësinë e Shqipërisë

Të diele me 27.11.2022, xhamia DITURIA në Gjenevë festoi 28 nëntorin. Me ftesë të kryesisë së xhamisë Dituria në Gjenevë,Imami njëherit kryetar i Qendrës Shqiptare për Integrim,Kulturë dhe Religjion në Lozanë,Fehim ef.Abazi i shoqërura nga anëtari i kryesisë z.Hatim Mazreku dhe nga një pjesë e xhematit ,morren pjesë në programin festivë të...

Takim i rregullt me rininë nga mosha 15 deri në moshen 25 vjeç.

Takim i rregullt me rininë nga mosha 15 deri në moshen 25 vjeç.

Sot me 02.10.2022 me inciativen e Imamit Fehim ef.Abazi dhe Mualimës prof.Enisa Pašanović Abazi,filloi një aktivitet shumë i veçant dhe ndër aktivitetet më të bukra të Qendrës Shqiptare për Integrim,Kulturë dhe Religjion në Lozanë. Takim i rregullt me rininë nga mosha 15 deri në moshen 25 vjeç. Ky aktivitet do të zhvillohet në përkrahje të...

Kurse Fetare

Kurse Fetare

Çdo të diele prej orës 09:00 deri ora 13:00. Dy grupet e nxënsëve,nga katër grupe qe janë të rregullt. Një falenderim për prindërit për mbeshtetjen e tyre qe të kemi sukses në këtë mision. Allahu i rujt nga çdo e keqe.

Mbrëmje e madhe fetare në Lozanë

Mbrëmje e madhe fetare në Lozanë

Mbrëmja e së shtunës ishte e veçantë. Qendra Shqiptare për Integrim, Kulturë dhe Religjion në Lozanë organizoi tribunë, e temë diskutimi ishte ’’SISTEMI I VLERAVE NË KURANIN FISNIK’’. Për të ligjeruar ishin të ftuar Mr. Amet ef. Memeti-imam në xhaminë Buhara në Sulgen, dhe Halil ef. Avdulli-imam në xhaminë e Glarusit, të cilët me fjalët e tyre të...

Forumi Rinor – Zgjedhja e Kryetarit

Forumi Rinor – Zgjedhja e Kryetarit

Forumi Rinor në kuadër të Qendrës Shqiptare për Integrim,Kulturë dhe Religjion në Lozanë zgjodhi kryesin e re të përbërë prej shtatë personave. 1. Qendrim ismaili - Kryetar 2. Adhurim Dragusha 3. Aladin Iseni 4. Xhelal Mazreku 5. Henda Mazreku 6. Hanan Abazi 7. Dalina Dalipi. Allahu ju ndihmoft e ju dhashtë shendet e suksese në jetë e në...

vizitë në xhamin Ebu Hanife në Grenchen.

vizitë në xhamin Ebu Hanife në Grenchen.

Me 12.03.2022 vizit në xhamin Ebu Hanife në Grenchen. Kryesia e Qendrës Shqiptare për Integrim,Kulturë dhe Religjion në Lozanë në vazhden e aktiviteteve,këtë herë organizoi vizit në disa xhamia Shqiptare për ti uruar për ndertimin e xhamiave të reja. Në kuadër të vizitave, vizituam xhamin Ebu Hanife në Grenchen ku u pritem nga Kryetari z.Sunaj...